Färgtrender våren 2019

Färgtrender våren 2019

23 januari, 2019 admin 0

Under året som har gått har vi gång på gång konstaterat att det är färger som kommer tillbaka stort. Det är inte längre bara vitt, vitt och vitt, och lite grått. Nu vågar vi fler färger och starkare färger i samtliga färger. Vi har kikat på trenderna inför i år, 2019 och konstaterar att de fina pastellerna fortsätter vara populära. Elle Decoration konstatera att det mesta fortsätter i liknande nyanser som förra året, det vill säga rosa som går mot grått, beiget som går mot grått och grönt som går mot grått.

Det gröna

De salviagröna färgerna fortsätter att dominera inom inredning och det går fortfarande mot de grå nyanserna. Vi fortsätter att längta efter de gröna nyanserna i vår inredning och de gröna färgerna är naturliga, inga plastiga färger, mer de naturliga och vilsamma nyanserna av det gröna. Vi ser också att i övrigt matchas de gröna färgerna med andra lika vilsamma färger, som går i jordnära och mossgröna färger.

Det rosa

Den rosa färgen fortsätter att hänga med i inredningen. Den rosa går mot mer grå nyans. Det är inte längre de rosa/lila/vinröda nyansen som var så populär under hösten 2018. Det går mot ljusare pastell som passar väldigt bra med andra jordnära och naturliga färger. Det är inte grisskärt, eller babyrosa heller.

Det jordnära

Alla slags naturfärger, som sandbeige, jordbruk, kaffebrunt och rosa-beige fortsätter vara mycket populärt. Det är alla väldigt vilsamma färger som faktiskt harmonierar med varandra. Vi ser bland annat många rosa färger som går till och med mot beige.

Starka färger

Vi ser samtidigt att även de starkare, och mer personliga nyanserna av lila, turkos och senapsgult är populära och har varit ett tag. Det vi märker med de starka färgerna att de blir vilsamma om de kombineras med färger som går i jordnära färger, som sandbeige, pepparrot, eller färger med kaffefärger.

När du känner för att få det ny- och ommålat hemma hos dog, kan vi rekommendera att anlita en pålitlig hantverkare med målerifirma i Stockholm. Du kan alltid rådfråga en kunnig målare som har koll på vilka färger som passar hemma hos dig.