Feng Shui Utbildning

Att utbilda sig inom Feng Shui

Den som är intresserad av Feng shui har mycket att vinna på att utbilda sig inom ämnet. Även om du är inredare sedan tidigare och bara vill veta lite mer om filosofin bakom feng shui, eller är nybörjare på det här med inredningsdesign, har du alltid nytta av att gå en utbildning. Som utbildad inom feng shui har du mycket goda möjligheter att få arbete inom inredning, både hos privatpersoner och gentemot företag.

Stort inom näringslivet

Just företagsvärlden är intressant, eftersom det faktiskt var så feng shui kom till Sverige och resten av Västvärlden under åttiotalet. I bland annat Hong Kong upptäckte europeiska affärsmän hur feng shui var en viktig del inom affärsvärlden i Asien och hur det påverkade inte bara kontorsinredning utan också hela tänket kring hur man gör affärer och hur man uppför gentemot människor man vill göra affärer med. Än idag är feng shui något som ses på med intresse från affärsvärlden och många företag tar gärna in feng shui-konsulter för en utvärdering och för att få hjälp med att inreda sina lokaler. Även om feng shui i Kina påverkar hela livet i alla dess situationer, är det ju just inom inredning som vi tillämpar det här i väst. Många goda inredningsidéer har kommit till oss via feng shui, och mycket handlar hur man jobbar med harmoni och kontraster, själva hjärtat inom feng shui.

Att hitta en utbildning

Det finns många skolor som erbjuder utbildningar inom feng shui. En del lägger tonvikten på det andliga inom filosofin, och kan kanske för en del verka lite ”flummiga”, medan andra tar fasta på de praktiska idéerna bakom och specifikt hur det kan tillämpas på heminredning. En del kurser ger dig en yrkestitel efter avslutad utbildning, som till exempel ”certifierad feng shui-konsult”, medan andra mer får ses som en introduktion. Både Medborgarskolan och Folkuniversitetet har till exempel bra introduktionskurser, medan Inredningsakademin satsar på längre utbildningar med ett uttalat syfte att kunna ge jobb inom inredningsbranschen efter avslutad utbildning. Därför ingår förutom själva feng shui-momenten även kurser om hur man startar eget, hur man bygger sitt varumärke, hur man utför en konsultation hos ett företag och mycket annat som faktiskt behövs om man ska kunna försörja sig som inredare.

Vad lär man sig?

På en utbildning inom feng shui lär du dig om filosofin och idéerna som ligger bakom. Qi, kraften som flödar genom livet, och hur man får denna kraft att flöda i hemmet i ett lagom tempo genom att skapa harmoni mellan de fem elementen. För en modern människa räcker det egentligen med att se idéerna som ligger bakom feng shui som metaforer, det viktiga är att metoderna för att skapa välbefinnande och harmoni i ett hem förvånansvärt ofta fungerar. Under utbildningarna som ges lär sig eleven genom övningar i verkliga livet där de får ge konsultationer och inreda hem och kontorsmiljöer. Detta skapar självförtroende och erfarenhet och gör att man skapar ett samband mellan filosofi och praktik. Målet är alltid att man ska kunna klara sig själv ute i yrkeslivet efter att man klarat avslutningsprovet.

Är du intresserad av feng shui rekommenderar vi att du börjar med att gå en introduktionskurs hos Folkuniversitetet eller Medborgarskolan. Blir du sugen på mer kan du sedan gå en längre utbildning för att verkligen satsa på en karriär inom inredning enligt feng shui-modellen.