Genom en lägenhetsrenovering i Stockholm kan man själv skapa sin drömbostad

Genom en lägenhetsrenovering i Stockholm kan man själv skapa sin drömbostad

19 augusti, 2022 Jacob 0

Ofta kan man få drömlägenheten genom att renovera den befintliga. Bäst är att anlita ett byggföretag som är specialiserad på lägenhetsrenovering i Stockholm.

Det kan vara svårt att hitta drömbostaden. Men ganska ofta kan man genom en ordentlig lägenhetsrenovering själv skapa allt det man drömmer om i ett hem. Men det gäller att ta tid på sig och noga planera innan man kör igång med renoveringen. Fundera över vad som inte fungerar med den befintliga bostaden och vilka förbättringar som önskas.

För den som vill ha större och luftigare rum kan det kanske vara värt att slå ut vissa väggar. Platsbyggda garderober som går ända upp i taket kan också bidra till mer rymd då man tar tillvara på utrymmet maximalt. Önskemålen kan vara många och varierande beroende på hushåll och personlighet.

Smidigast med totalentreprenad vid lägenhetsrenovering

Ska man renovera lägenhet i Stockholm kan det vara smart att anlita ett byggföretag som erbjuder totalentreprenad. Det innebär att de då kan ansvara för hela lägenhetsrenoveringen och man slipper själv anlita varje hantverkare för sig. Det är annars vanligt att en lägenhetsrenovering kräver både snickare, golvläggare, VVS-installatör, elektriker och målare.

Som privatperson har man rätt till ett visst avdrag genom det så kallade rotavdraget. Men man ska ändå jämföra priser mellan olika byggföretag genom att ta in offerter. En lägenhetsrenovering är ett stort byggprojekt och det gäller att också hitta ett kunnigt och professionellt byggföretag som klarar att utföra renoveringen. Be därför också om referenser och kontrollera även dessa.