Golvslipning skapar nytt golv i Göteborg

Golvslipning skapar nytt golv i Göteborg

20 oktober, 2022 Jacob 0

Om man vill ha ett golv som kan bli som nytt igen så ska man satsa på ett gediget golv i bostaden i Göteborg. Ett som tål golvslipning ett flertal gånger.

När man letar nytt golv så kanske man lägger märke till att det på vissa golv står hur många gånger de är omslipningsbara. Kanske undrar man då vad det betyder och vilka golv som det handlar om. Svaret är att det betyder att golvet klarar av en golvslipning och att det handlar om gedigna golv.

Vad är då gedigna golv? Jo, det är golv som är gjorda i enbart ett material. Som parkettgolv, plankgolv och olika typer av gjutna golv. Alla som inte har en yta i ett material som skiljer sig mot det övriga materialet i golvet. På det sättet går det att ta bort ytan, men fortfarande ha samma material som är synligt.

Nytt ytskikt eftet golvslipning

Ett golv som ser slitet, trasigt eller fläckigt ut kommer se ut som nytt igen efter en golvslipning i Göteborg. Och ifall det skulle vara en skada som går längre ner, så kan man passa på att laga den före golvslipningen. När man sedan påför ett nytt ytskikt, som exempelvis färg, så kommer golvet se ut som det gjorde när det var nytt.

När man ändå slipar golvet så kan man passa på att byta ytskiktet om man vill. Har man haft ett mörkt golv så kanske man vill ha ett ljust istället, eller tvärtom, för att förnya hemmet.