Håll ordning på kablarna på jobbet

Håll ordning på kablarna på jobbet

5 januari, 2019 Redaktion 0 Etiketter:

Alla som någon gång har arbetat med elledningar eller som bara har försökt få ordning och reda på olika kablar till datorn, datorskärmen, TV-apparaten eller några andra elektriska apparater vet att det ska till många olika sladdar. Tänk sig då hur många sladdar det ska till om man som elektriker ska dra elledningar till varje skrivbord där det ska sitta människor som ska jobba hela dagarna. Många av elledningarna ska ju tas från samma energikälla och ut till olika delar av till exempel ett företags kontor. Säg att du ska jobba på ett sjukhus med miljontals ledningar och kablar. När det är elledningar i så stora komplex är det mycket viktigt att hålla så gör ordning det bara går.

Hur kan man hålla reda på miljontals elledningar?

Det går egentligen inte att på egen hand behålla kontrollen av miljontals elledningar. Men som tur är finns det system för detta. Och det som har fungerat för andra, fungerar säkerligen för dagens elektriker som på samma sätt ska hålla ordning på alla elledningar och kablar. Gäller det viktiga maskiner, till exempel som ska hjälpa till att upprätthålla livsviktiga funktioner är det viktigt att det inte blir fel. Har man till exempel en CAD-ritning att gå efter, kan man till och med skicka in den till ett företag som kan märka ut de elledningar som ska gå från samma kraftkälla ut till samma ställe. De märker då alla kablar och elledningar och buntar ihop rätta elledningar och kablar med varandra. På så sätt behöver du inte tänka mer på det. Sedan är det bara att använda de olika buntarna, märkta efter systemet på CAD-ritningen. Det är bara för dig att följa ritningen.

Knutwall har funnits sedan 1960-talet

Varför uppfinna samma hjul gång på gång? Det finns ju elektriker som precis som du har arbetat med att kunna dra avancerade elledningar och kablar på liknande sätt som du. Anlitar du Knutwall, får du en kabelmärkning som hjälper dig i ditt arbete. De har erfarenhet ända sedan 1960-talet då företagets grundare började med att sälja kabelmärkning till andra. Knut Wall, som har gett namn åt företaget, började med att märka kablar för hand. Sedan dess har det hänt mycket på marknad för kabelmärkningar. Numera har de stora maskiner som märker precis som du önskar dig kabelmärkningen. Dessutom har personalen där dom förstår din arbetssituation och förstår vikten av ordning på kabelmärkningen och hur du behöver ordningen för dina elledningar. Här kan du läsa mer: http://knutwall.eu.