Hur väljer man trägolv?

Hur väljer man trägolv?

14 juni, 2023 Simon 0

Trägolv är ett vackert och dynamiskt material som även kan förnyas och renoveras när det blir slitet. Men hur bör man egentligen tänka när man står inför valet av trägolv och det finns så många alternativ att välja mellan?

Variera träslag och mönster för att skapa unikhet

Trägolv finns i en mängd olika variationer och träslag, såsom parkett med olika mönster och parkettstavar i olika storlekar. Även plankgolv kan varieras genom att välja olika bredd på plankorna. Vid val av trägolv är det viktigt att beakta arkitekturen och stilen i rummet. I ett lantkök i ett hus på landet kan ett plankgolv med bredare plankor vara den mest passande lösningen, medan en sekelskiftesvåning förmodligen skulle kläs bättre i parkett. I mindre rum kan smalare plankor eller kortare parkettstavar också vara mer lämpliga.

Erfaren golvläggare för korrekt installation

Trä är ett levande material som påverkas av årstiderna och luftfuktigheten. För att installera ett trägolv på rätt sätt krävs det en erfaren och kunnig golvläggare. Vid val av golvläggare bör man därför även ta hänsyn till referenser och inte bara fokusera på priset. Genom att utnyttja möjligheten till rotavdrag kan man även sänka kostnaderna.

Få hjälp av en golvläggare för bästa resultat

Om man tycker att det är svårt att välja rätt typ av golv och ytbehandling kan en golvläggare i Uppsala komma med förslag som tar hänsyn till husets arkitektur, stil och tidsperiod. Många golvläggare fungerar även som återförsäljare av olika typer av trägolv och brukar kunna erbjuda möjligheten att låna hem provbitar. Genom att se hur golvet kommer att se ut på plats blir det lättare att göra ett välgrundat val.

Skapa ett unikt trägolv med omsorgsfullt val

Valet av trägolv är en viktig del av inredningsprocessen. Genom att variera träslag, mönster och storlek på plankorna kan man skapa ett unikt och personligt uttryck i varje rum. Med hjälp av en erfaren golvläggare kan man säkerställa att golvet installeras på rätt sätt och får den optimala finishen. Så ta dig tid att välja noggrant och njut sedan av ett vackert trägolv som kommer att ge ditt hem en naturlig och tidlös charm.

Vill du veta mer om golvläggare i Uppsala? Läs mer på: golvläggareuppsala.nu