Inreda hemmet med bagua

Inreda hemmet med bagua

31 augusti, 2018 Redaktion 0 Etiketter: , ,

Om man vill inreda sitt hem enligt Feng shui, hur ska man göra då? Även om man nu skulle lägga en Bagua över sitt hem, kanske man ändå inte vet hur man ska göra. En Bagua är en slags karta över 9 olika aspekter i ens liv. En Bagua visar vilka delar i ens hem som har olika energier från naturen som jord, eld, vatten, vind och metaller. De olika livsaspekterna är 1. rikedom (lila), 2. framgång (rött), 3. kärlek och relationer (rosa), 4. familj och hälsa (grönt), 5. frid och balans (gult), 6. barn och kreativitet (vitt), 7. kunskap och självkännedom (blått), 8. karriär och livsväg (svart), 9. stöd i livet (grått).

Sår här kan du inreda ditt hem

Man kan lägga en Bagua efter väderstrecken med läge 1 i norr och läge 9 i söder. Om då en viss livsaspekt hamnar i någon del av ditt hem, kanske du ska analysera både den delen av ditt hem, och jämföra det med hur det ser ut i ditt liv. Till exempel: kanske saknar du stöd i livet? Du har ingen att be om hjälp. Det finns ingen som tröstar dig när du är ledsen eller så får du ingen barnvakt då du behöver det. Då kanske du upptäcker att det är just i det bagualäget i ditt hem där det samlas en massa skräp, eller står där en bortglömd och vissen blomma? Om du förändrar den delen av ditt hem, kommer det att påverka ditt övriga liv. Renoverar du den delen av ditt hem, kanske du får mer stöd i livet?

Förändrar du saker i ditt hem förändrar du själva livet

Baguan hjälper dig att börja i ditt yttre, för att sedan åstadkomma en förändring i ditt inre. Att bli medveten är första steget till förändring. Nästa steg är handling. I det här fallet: rensa undan skräpet, ställ en frisk blomma i hörnet och helst någon form av belysning. Placera gärna ut något symboliskt också, t ex en telefon för att du vill att någon ska höra av sig, eller en ängel, för att du vill ha stöd och hjälp.

Så här kan du förstärka Bagua i ditt liv

Du kan alltså förändra ditt liv efter hur du förändrar inredningen i ditt hem. Vill du förstärka ditt bagualäge kan du både använda sig av de färger, element och saker som hör ihop med det aktuella området.

  • Vill du förstärka rikedom, inreder du med värdefulla föremål och samlingar, antikviteter och vackra tavlor. Du kan placera ett akvarium där, och inreda med blå eller lila färger.
  • Vill du ha mer framgång inreder du med diplom och utmärkelser, ha någon eld, till exempel en eldstad eller ljus som du tänder. Inred med triangel eller pyramidliknande föremål, och föremål från djurriket (skinn eller en päls) och där inreder du med röda saker.
  • Vill du ha bättre kärlek och relationer inreder du med par, foton på nära och kära och inreder i rosa, röda och vita saker.
  • Vill du ha en bättre familj och hälsa, inreder du den delen av ditt hem med friska växter, frukter, bilder på trädgårdar och i gröna och mellanblå färger.
  • Vill du ha mer frid och balans inreder du med tomma ytor, och keramik, och gula och bruna färger.
  • När det kommer till barn och kreativitet inreder du med foton på barnen, har saker av metall där, runda saker och i pastellfärger och vitt.
  • Vill du ha mer kunskap och självkännedom inreder du i den delen av ditt hem med tavlor som föreställer berg, du inreder med statyer, med böcker och inreder med svarta, blå och gröna färger.
  • Vill du förbättra din karriär inreder du med vatten där, eller bilder på vatten, i svarta och mörka färger, speglar, kristaller, glas och alla slags blanka föremål.
  • Vill du ha mer stöd i livet inreder du med änglar, bilder på hjälpsamma personer, i svart, vitt och grått.