Linnetyg är slitstarkt och tåligt vilket ger det en lång livslängd

Linnetyg är slitstarkt och tåligt vilket ger det en lång livslängd

13 mars, 2024 Minna 0

Att både köpa och sy kläder som är tidlösa gör att man kommer kunna använda dem länge. Väljer man ett tyg som ett linnetyg vet man att hållbarheten är lång.

Kläder är något alla människor har på sig. Beroende på klimatet som man bor i är det olika kläder som gäller. I Sverige klär vi oss ofta efter de olika årstiderna. Det innebär att man har varmare kläder på vintern, som underställ och ulltröjor. Medan man under vår och sommartid har luftigare och lättare kläder som gör att man kan få svalka varma dagar.

Hållbarhet och återanvändande är två ledord som är stora inom det textila modet. Många har insett att slit- och slängkulturen inte är något att sträva efter. Varken för den egna ekonomin eller den globala världen utanför. Att vara rädd om jordens resurser och försöka hitta tyger som är hållbara blir allt viktigare. Det gör att många också ser över de materialval man använder i kläderna.

Linnetyg i många olika klädesplagg

Idag är bomull något som de flesta tar som självklart i kläder. Miljöpåverkan när det kommer till bomull är ganska stor, så alternativen både behövs och är viktiga. Ett sådant alternativ som man kan använda istället är linnetyg. Det är betydligt mindre miljöpåverkan än bomull och dessutom slitstarkt. Linnekläder är skönt att ha på sig framförallt sommartid, men även andra årstiden fungerar det självklart också.

Det många förknippar med linnebyxor är kanske Ernst Kirchsteiger. Ernst går omkring sommartid med upprullade linnebyxben och barfota fötter. Så mycket mer sommar kan det nog inte bli. Däremot finns det otroligt många fler plagg man kan köpa eller sy i linnetyg. Allt från klänningar och kostymer går att ha i linne. Ett naturligt material närmast kroppen är ju det bästa man kan ha på sig i klädväg.