Varför inte ge 300 miljoner kronor till din målare i Stockholm?

Varför inte ge 300 miljoner kronor till din målare i Stockholm?

14 maj, 2022 Anna 0

En målare i Stockholm kan bara drömma om att tjäna vad vissa målare tjänar. Som Willem de Kooning vars tavla 2015 auktionerades ut för 300 miljoner dollar.

2015 såldes målaren William de Koonings tavla “Interchange” för motsvarande 2,8 miljarder kronor. Köparen var filantropen Kenneth C. Griffin som vid samma tillfälle köpte Jackson Pollocks “Number 17A”. Köparen, Griffin, äger hedgefondföretaget Citadel och var i början av 2022 världens 59:e rikaste person med en samlad förmögenhet om 25,6 miljarder dollar.
2,3 av dessa miljardar har han lagt på konst. Utöver de Koonings “Interchange” och Pollocks “Number 17A” har han även tavlor av Jean-Michel Basquiat, Paul Cézanne, Edgar Degas, Jasper Johns, Claude Monet och Gerhard Richter. Tavlorna han förvärvat av dessa konstnärer har alla kostat mer än 40 miljoner dollar styck.

Målare från Stockholm målar nog gärna hemma hos Griffin

Man kan nog utgå från att en målerifirma i Stockholm, som blev erbjuden 2,3 miljarder dollar för att komma hem till Kenneth C. Griffin och göra lite måleriarbete hade tackat ja direkt. De hade nog samlat hela teamet, packat penslar och färger i sina resväskor och satt sig på planet till Illinois. Man kan nog tänka sig att man skulle få en hel del hederligt måleriarbete gjort för de pengarna.

Om du själv vill anlita målare i Stockholm behöver du dock inte punga ut med så astronomiska summor. De finns här och gör ett utmärkt jobb till bra priser för din skull.