Behöver du renovera ytorna hemma?

Behöver du renovera ytorna hemma?

19 november, 2019 Redaktion 0

Börjar ytorna hemma att bli slitna? Det enda som kan hjälpa om så är fallet är att renovera. Man kan alltid börja med att riva det som är slitet. Det kan vara riktigt bra att få riva bort sådant som man har retat sig på. Tänk att få bort alla skavanker!

Men sedan måste man förnya dem – och hur gör man då? Ska man tapetsera eller bara måla ovanpå allting? Även om man skulle önska sig enfärgade väggar, bör man alltid tapetsera dem innan man målar om dem. Man brukar tapetsera med vävtapet så att färgen får en snygg struktur att fästa vid.

Måla om fönsterlister och dörrkarmar

Varför inte passa på att måla om dörrkarmar, golvlister och fönsterlister? När man får ny färg på väggarna, brukar man upptäcka resten som också behöver renoveras. Målar man samtidigt om dörrkarmar, fönsterlister och golvlister så kan man få helt nya rum. Alla dörrlister behöver inte ha samma färger. Genom att måla dem i olika färger kan man accentuera dem så att man får fina effekter i rummen.

Svårt att välja färger?

Om man tycker det är svårt att välja rätta färger i sitt hem, så kan man alltid besöka en färghandel så får man den rätta inspirationen. När man väl kommer till en färghandel brukar svårigheten att välja färger dunsta som i droppar i solsken. Det finns så många fina nyanser och färger ute i färghandlarna. Det lönar sig också att ta hem några prover och måla en liten fläck på väggen. Måla gärna med flera färger invid varandra på samma fläck på väggen så märker man snabbt vilken av dem man önskar sig.