Möbelaffärer i Stockholm | Möbeldesign och Feng Shui

Möbelaffärer i Stockholm | Möbeldesign och Feng Shui

21 november, 2019 Redaktion 0

Att gå in i en möbelaffär i Stockholm och se sig omkring kan ge mycket bra inspiration till inredning enligt Feng Shui. Prova själv!

Stockholm är fullt av möbler. Vare sig du är ute efter modern, nordisk design eller gamla vackra pjäser från förra sekelskiftet är det bara att ge dig ut och leta. Förr eller senare kommer du att träffa rätt. Och skulle det vara något alldeles speciellt du är ute efter går det i regel att specialbeställa möbler i någon av de många möbelaffärer i Stockholm som håller sig med egen verkstad. Om du är intresserad av Feng Shui finns det väl kanske inte någon butik som är helt dedikerad denna filosofi, men det finns helt klart möbelaffärer som både ritar och tillverkar möbler med de dimensioner och former som bäst låter energierna flöda.

Glest och mjukt i harmoni

Feng Shui handlar mycket om begränsning av det materiella för att tillåta Chi att flöda fritt. Möblerna får gärna vara runda i formerna och helst inte för stora. Det är också mycket viktigt att man inte överlastar rummen. Därför är det bäst att en möbel kan vara så funktionell som möjligt samtidigt som den har ett litet fotavtryck. Som du hör så är det mycket i Feng Shui-tänket som stämmer överens med filosofin kring modern nordisk design. Därför är det generellt också lätt att i Stockholm hitta möbler som passar för inredning enligt Feng Shui.

Vad händer i möbelaffären?

Prova själv att gå in i en möbelaffär i Stockholm. Fundera över hur personalen har ställt upp möblerna och hur de harmonierar tillsammans. Att skapa fria flöden av energi är naturligtvis svårt på en yta där man samtidigt vill kunna visa upp mycket ur sin möbelkollektion, men du kommer ändå att märka att de flesta butiker har inrett på ett sätt som ska framhäva varje möbels egenart.

Känn på stämningen i rummet. Kan Chi flöda fritt? Känner du harmoni när du betraktar möblerna eller är det något du som inte stämmer? Om inte, vad är det som är fel? I många fall kan det faktiskt vara möblernas form och tyngd som inte känns rätt, och då vet du att du har att göra med en möbel som inte kommer att fungera i ditt hem.

När allt stämmer

Om du å andra sidan känner ett lugn när du betraktar en fåtölj eller ett bord, då är du något på spåren. Prova möbeln och se om du hamnar i kraftposition. När Feng Shui stämmer så känns allt rätt. Då vet du att du befinner dig i en möbelaffär som har tänkt till kring inredningen och strävat efter balans. Här kan du hitta rätt i din inredning om du låter dina sinnen vägleda dig.