Golvslipning i Stockholm på egen hand

Golvslipning i Stockholm på egen hand

25 maj, 2023 Daniel 0

Tänker du slipa dina trägolv själv? Då måste du tala med och få expertråd från en firma som både slipar och hyr ut maskiner för golvslipning i Stockholm.

Du kan naturligtvis slipa trägolv själv om du är en praktisk hemmafixare. Men du måste se till att hyra rätt typ av slipmaskin. Eventuellt behöver du två olika maskiner med olika tyngd. En erfaren golvslipare kan också ge dig råd hur du ska föra slipmaskinen över golvet. Maskinen ska mer eller mindre flyta fram över golvet. Om du stannar på ett och samma ställe, kommer golvet att få gropar.

Familjens olika medlemmar har stort förtroende för dig som händig hemmafixare. Nu ska ni flytta in i en nyinköpt villa i en förort till Stockholm. Innan ni flyttar in måste dock en del smärre renoveringsarbete göras.

Golvslipning med hyrd slipmaskin

“Måste vi inte slipa alla trägolven innan vi flyttar in i huset?”, frågar din fru vid en paus i renoveringsarbetet. “Jo, det måste vi, men jag funderar på att hyra en slipmaskin och slipa och ytbehandla själv”, svarar du. “Vet du verkligen hur du ska gå tillväga?”, frågar hustrun som för en gångs skull ställer sig tveksam till mannens kompetens.

“Jag känner till en firma som är proffs på golvslipning i Stockholm. De hyr dessutom ut slipmaskiner”, förklarar du. “Firmans erfarna golvslipare kan ge mig råd både hur jag ska slipa och även hur jag ska förbereda jobbet och på vilket sätt golven kan ytbehandlas efter slipningen”.