Målare eller inredningsarkitekt – vilket yrke passar dig?

Målare eller inredningsarkitekt – vilket yrke passar dig?

23 maj, 2023 Simon 0

Är du intresserad av att arbeta med färger och formgivning? Då finns det många spännande yrkesmöjligheter att utforska inom området. En del väljer att bli målare och arbeta med att applicera färg på hus och inventarier, medan andra satsar på att bli inredningsarkitekter och ta kontroll över hela inredningsprocessen. Vilket yrke passar dig bäst?

Bli målare på Södermalm

Om du brinner för att jobba med färgsättning och skapa vackra miljöer, kan du överväga att bli målare på Södermalm eller andra liknande städer. Som målare kan du arbeta med allt från att måla enstaka rum till att ta på dig större projekt, både inomhus och utomhus. Du kan även välja att specialisera dig inom vissa områden, till exempel dekorationsmålning eller fönstermålning.

Arbetsledare eller projektledare

Vill du ta nästa steg i din karriär som målare? Då kan du överväga att bli arbetsledare eller projektledare inom måleri. Som arbetsledare har du ansvaret för att planera och organisera måleriprojekt, medan en projektledare har ett övergripande ansvar för hela projektet. Detta inkluderar allt från att planera och budgetera till att leda och koordinera arbetslaget.

Färg- och målföretag

En annan möjlighet är att arbeta för ett företag som tar fram och tillverkar färg. Här kan du få chansen att arbeta med forskning och utveckling av nya färgtyper och tekniker. Du kan även jobba på en färghandel och hjälpa kunder att hitta rätt färg till deras projekt.

Inredningsarkitekt – styr över hela processen

Om du vill ta kontroll över hela inredningsprocessen, kan du överväga att bli inredningsarkitekt. Som inredningsarkitekt har du ansvaret för allt som har med inredningen att göra, inklusive färgsättning. Du kan arbeta med allt från att skapa skisser och ritningar till att välja ut möbler och dekorativa element.

Tekniken går framåt

Inom måleri och färgsättning pågår ständig forskning och utveckling. På senare år har man exempelvis tagit fram en färgspruta som gör att måleriet går snabbare och är mindre påfrestande för kroppen. Det finns även roller med förlängningsskaft för att nå högre upp på väggarna och taket. Forskningen fortsätter att ta branschen framåt, vilket innebär spännande möjligheter för alla som vill arbeta med färger och formgivning.

Mer information om målare i Södermalm på: målaresödermalm.se