Snygga braskaminer i Borås

Snygga braskaminer i Borås

6 oktober, 2021 Redaktion 0

Nu för tiden har man inte eldstäder för att värma upp hemmet. Istället har det blivit ett sätt att skapa mysfaktor. Företagen som jobbar med braskaminer finns i Borås, men även på andra orter.

När Kristian och Carolina köpte sin första lägenhet tillsammans hade de massor av idéer om hur det skulle se ut. Carolina var bestämd på en enda punkt. Hon ville ha en braskamin. Det spelade ingen roll att Kristian förklarade att hon inte kunde ha det i en lägenhet utan skorsten. För att vara ärlig tyckte han att hon var lite dum som inte kunde fatta det.

Det visade sig att det var något som han skulle få äta upp. En dag när han kom hem från jobbet satt hon i soffan med ett leende som sa allt. Kom in och sätt dig, sa hon. Han gjorde det och hon gav honom broschyren hon hållit i och bad honom att läsa. Framsidans text löd: braskaminer i Borås.

Först förstod han inte och opponerade sig. Hon pekade på några rader: braskaminen drivs med bioetanol och behöver ingen skorsten. Det stod att man faktiskt kunde placera den var som helst.

Borås braskaminer fungerar utan skorsten

Så äntligen efter en veckas arbete satt de där mätta och belåtna och njöt av värmen. Blickarna fästa på flammorna inne i braskaminen. Han kände hennes blickar och när han såg på henne såg han ögonen som glittrade och hennes vackra leende som idag sa honom, vad var det jag sa, älskling, vad var det jag sa. Läs mer om braskaminer på denna hemsida: braskaminerborås.se