Elda inte för kråkorna

Elda inte för kråkorna

29 maj, 2021 Redaktion 0

Vill du ha mysfaktor eller vill du ha en värmekälla i ditt hem? Vad sägs om både och? Men för att få ut det bästa av din braskamin så måste du be om råd gällande modell och kaminens placering.

Det finns ett uttryck som heter att elda för kråkorna. Ett uttryck som betyder att mycket av värmen försvinner ut genom skorstenen, istället för att den går till att värma upp ditt hus. Nu har du bestämt dig för att installera en braskamin men du vill ju inte elda för kråkorna, utan få ut mesta möjliga värme själv. Du tänker dig en kamin som både ska vara en mysfaktor och en värmekälla, så att du kan sänka dina värmekostnader till mer eller mindre noll. Det brukar nämligen bli mycket kallt på vintrarna, även om du bor utanför Göteborg. Du har ju fördelen av att kunna ha gratis ved med hjälp av den skogsdunge som finns bakom ditt hus. Och all spillved som du vet att du kan få från din pappas snickeri.

Gedigen och kostnadsminskande

För bästa möjliga effekt bör du titta på någon av alla högkvalitativa braskaminer i Göteborg, som finns på marknaden. Du vill få ut mesta möjliga värme av varje vedträ som du lägger in, och det får du genom att välja en braskamin som håller kvar värmen under lång tid. Men det är också viktigt att du väljer en kamin som har en effekt som passar med de kvadratmeter du vill värma upp där hemma.