Solceller till din BRF

Solceller till din BRF

28 juli, 2023 Minna 0

Området solceller till BRF har ökat lavinartat och idag finns det ett flertal olika modeller och olika monteringar att välja bland. Här kommer några tips.

Funderar din BRF på att skaffa solceller? Då kanske det känns enkelt i början, men under vägens gång börjar det istället verka som en svårforcerad djungel. Men det är egentligen inte så svårt. För visst finns det olika märken och produkter, förutom olika slags placeringar. Men om ni kontaktar ett företag inom området så kommer ni snabbt att se ljuset i tunneln. 

Idag har solen klivit upp som den vanligaste alternativa energikällan för fristående hus. Visst finns det även energi från vatten och vind, men då är det mer troligt att det är fler som drar nytta av varje enskild installation. Eller så är det en större installation, som sällan görs för privata villor eller BRF:er.

Val av solceller för BRF

När ni börjar titta på alternativ för solceller till BRF:en så kan det vara bra att veta i förväg att det finns lite olika modeller och montage att välja bland. Normalt sett så sätter man solpaneler på taket, och i en riktning som gör att de får mesta möjliga sol under dygnet. Där finns det även nyare modeller att välja bland, som ersätter det tidigare yttertaket. 

Men det finns även solpaneler som går att sätta direkt på marken. Eller alternativ som går att fästa på byggnadens fasad. Vilket ni ska välja kan ni diskutera med det företag som ni väljer att anlita för er installation av solpaneler.