Ta hjälp av mäklare vid lägenhetsförsäljning efter separation i Farsta

Ta hjälp av mäklare vid lägenhetsförsäljning efter separation i Farsta

6 augusti, 2023 Minna 0

När ni bestämt er för att separera är det klokt att kontakta en mäklare i Farsta. Ni kommer behöva få ut maxpris för lägenheten för att få råd med två nya.

Det finns ingen anledning att stanna i ett dåligt förhållande. Särskilt inte om man bor i en lägenhet i Farsta. Den är sannolikt värd så pass mycket pengar att den mycket enkelt kan omvandlas till två lägenheter. Prisutvecklingen i Farsta har varit närmast hisnande under de senaste åren.

Självklart ska båda parter ha en rimlig bostad efter en separation. Ingen blir glad av att kasta ut någon på gatan. Detta är dessutom något som sambos har rätt till – oavsett vem som faktiskt står på hyreskontraktet eller äger bostadsrätten. Sambolagen är nämligen formulerad så att din sambo har rätt till hälften av din bostadsrätt, om hen kan visa att bostadsrätten köptes för att ni skulle använda den gemensamt.

Mäklare i Farsta har även koll på närliggande områden

Det är med andra ord klokt att ta kontakt med en mäklare i Farsta så snart ni vet att ni ska separera. För att verkligen få ut maxpriset av er lägenhet, gäller det att vara ute i lite god tid. Det kan krävas en del förberedelser, och inte minst att ni lägger ut lägenheten till försäljning vid rätt tidpunkt. 

Ni bör dessutom ställa in er på att ni kan behöva flytta till ett annat område än Farsta. Det finns flera områden i Stockholm där lägenheterna är billigare än i Farsta. Detta gäller särskilt om ni just nu bor i en lite mindre lägenhet. Fråga gärna er mäklare om råd vad gäller era nästa boende. De flesta mäklare har ganska bra koll även på närliggande områden till den stadsdel de själva är aktiva i.