Anlita arkitekt i Stockholm som kan Feng Shui

Anlita arkitekt i Stockholm som kan Feng Shui

7 maj, 2019 Redaktionen 0

Det har blivit vanligare att Stockholmare anlitar en arkitekt när de vill bygga ett nytt hus, i stället för att välja ett så kallat kataloghus. Även om kataloghus har många fördelar, framför allt vad gäller pris och byggtid, så är ett samarbete med en arkitekt det enda riktigt säkra sättet att få ett hus som verkligen blir precis som man vill ha det.

Den som är intresserad av Feng Shui och verkligen vill bygga ett hus där metoden så att säga är inbyggd, bör anlita en arkitekt i Stockholm och be denne rita ett hus efter dessa förutsättningar. Det finns som bekant mycket att tänka på när det gäller Feng Shui, och att försöka inreda ett hus som byggts ovetandes om Feng Shui kan vara svårt. Att bygga ett Om arkitekten har kunskap om saker som att entrén aldrig bör läggas i nordost, eftersom det släpper in splittrad energi i huset, eller hur huset ska placeras så att det hänsyn till de fyra beskyddarna, blir processen med att få till drömhuset betydligt lättare.

Hitta en arkitekt som kan Feng Shui

Att hitta en kreativ och duktig arkitekt i Stockholm är inte svårt, men att hitta en med kunskap om Feng Shui och vilja att rita ett helt hus utifrån de förutsättningarna kan vara svårare. Ur ett traditionellt byggnadstekniskt och estetiskt perspektiv kan idéerna om Feng Shui ibland framstå som lite irrationella och till och med lite ”flummiga”, de utgår ju till exempel från en idé om hur energier strömmar genom ett hus och inte hur det ventileras på ett korrekt sätt. Om arkitekten inte respekterar din önskan om att huset ska ritas utifrån Feng Shui är det bättre att försöka hitta en annan arkitekt än att försöka övertyga en redan från början skeptiskt inställd.

Gör inga kompromisser

Därför är det viktigt att du redan från början är tydlig med vad du vill ha, och dessutom att du uttryckligen säger att du inte vill göra några avsteg från Feng Shui-filosofin eller ha några kompromisser. Om arkitekten inte kan eller vill leverera det du önskar är det bara att leta vidare. En del arkitekter sätter stort värde i att rita på ”sitt sätt” och tar mindre hänsyn till vad kunden vill. Sådana arkitekter kan vara bra att anlita om man verkligen vill ha ett ”arkitektritat” hus, som kan få ett stort värde i framtiden om arkitekten blir ett stort namn, men om du anlitar en arkitekt utifrån att du vill ha ett hus enligt dina önskemål så är det inte rätt val.

Rätt arkitekt i Stockholm

Qi, de fem elementen, Yin och Yang, de åtta trigrammen; det finns mycket en arkitekt i Stockholm måste ta hänsyn till om han vill rita ett hus helt enligt Feng Shui. Bäst är att försöka hitta en arkitekt i Stockholm som redan från början har respekt och förståelse för Feng Shui och vet hur ett hus ska ritas för att få det rätta flödet av energier.

Läs mer om modern arkitektur.