Feng shui på kontoret

Feng shui på kontoret

7 april, 2019 Redaktion 0

Feng shui blev faktiskt först känt för västerlänningar i anknytning till just kontors- och affärsvärlden. Det var europeiska affärsmän som inspirerades av sina asiatiska, och främst då kinesiska, affärskollegor och hur de tänkte kring kontorsinredning och vikten av ceremoniella inslag i affärsuppgörelser. Detta var på åttiotalet, men då hade feng shui varit en högst levande del av kinesiskt liv och tänkande under flera årtusenden.

De tankefigurer och idéer som ligger bakom feng shui kan, när de tolkas av en västerländsk inredningsbloggare, låta flummiga och substanslösa (släpp loss Fågel Fenix genom att sitta med ryggen mot väggen), men om man verkligen tar sig tid att studera tankarna bakom feng shui kan man hitta verkligt goda idéer för hur man kan tänka kring, till exempel, kontorsinredning.

Hur kan feng shui påverka din kontorsinredning?

Feng shui handlar om flöden, att få energier att fritt kunna flöda på rätt sätt. Självklarheter som att ett städat skrivbord, stort ljusinflöde och bra luft gör det lättare att koncentrera sig på sina arbetsuppgifter är ingenting som är specifikt för feng shui, men däremot kan idéer om hur möbler ska ställas i förhållande till varandra och till dörrar och fönster ge inspiration till att dana om på kontoret.

En sak är tydlig; den gamla tidens kontorsinredning, där alla antingen satt i raka rader i en stor sal, eller var och en på sitt eget trånga lilla kontor, är inte en bra arbetsmiljö. Den upplevs som tråkig och monoton och mycket av arbetsglädjen äts upp i onödan. Man behöver naturligtvis inte tro direkt på dessa energier och krafter som det talas om, utan man kan snarare tänka på dem som tankefigurer som är ämnade att illustrera idéer om vad som utgör en god och harmonisk inredning.

Låt en inredningsbyrå hjälpa till med kontorsinredningen

Vill ni prova att inreda med feng shui på kontoret ska ni ta kontakt med en inredningsbyrå i Stockholm och förklara era idéer. Feng shui är sedan årtionden väl känt inom inredningsvärlden och de flesta inredare idag är väl förtrogna med dessa idéer och vet hur de kan implementeras i en modern kontorsmiljö.

Genom att anlita en inredningsbyrå får ni professionell hjälp med att inreda kontoret på ett sätt som passar era lokaler, era anställda och deras behov. Ni får en arbetsmiljö som harmonierar med ert företag och dessutom en välkomnande miljö att bjuda in kunder till. Ett företag med en genomtänkt kontorsinredning ger ett professionellare och mer välkomnande intryck, något som imponerar på kunderna mer än man kanske tror. Och det är ju just detta som feng shui egentligen handlar om; att skapa en miljö där tankar, idéer och energier flödar fritt och där möten bär frukt och gör båda parterna i en affärsuppgörelse nöjda.

Inventia är en inredningsbyrå i Stockholm som är specialiserad på kontorsinredning.