Braskamin i vardagsrummet höjer trivseln

Braskamin i vardagsrummet höjer trivseln

2 april, 2019 Redaktion 0

Det sägs att vi behöver alla fem element i ett hus för att uppleva största möjliga harmoni. Eld är en av de centrala elementen i ett hus. De andra elementen är jord, vatten , trä och metall. Förutom att det kan vara lite svårt att hitta en plats för jord inne i ett hus, är de andra materialen inte svåra att inreda med.

Att inreda enligt väderstreck

Förutom att inreda med alla element, vill man inom Feng shui även inreda i enlighet med väderstrecken huset, enligt följande schema: nord: vatten och metall, nordost: eld och jord, öst: trä, vatten och jord, sydöst: trä, vatten och jord, syd: trä, eld – helst inget vatten, sydväst: eld och jord och till sist i centrum av huset: eld.

Braskamin i hemmet bra element

Att placera en eldstad mitt i hemmet ger en väldig lugn och ro. Inte bara för att eld, som element är bra, utan för att vi människor har vant oss vid elden sedan årtusenden tillbaka. Att känna och se eld (på säkert avstånd) skänker en otrolig trivsel, harmoni och lugn. Finns det inte i det hus som du bor i, just nu, går det alldeles utmärkt att installera ett i efterhand. Det krävs lite planering och att man kan tänka sig placera det på en praktisk plats.

Installera rökgång för braskamin

För att installera en rökgång för en braskamin, krävs det inte en lika stor skorsten som man förut byggde. Man leder ett rör av plåt och bygger med värmetåligt material runt rökgången så att huset är säkert mot elden och den värme som alstras ur braskaminen. Allt detta kan alla som är professionella och som levererar braskaminer och bygger murar för rökgångar.