Skaffa matta som skonar golvet

Skaffa matta som skonar golvet

11 april, 2019 Redaktion 0

Har man både barn och husdjur kan det vara bra att skaffa en matta till de olika golv som man kanske har hemma. Säg att du har en riktigt fin parkett i vardagsrummet. Har du barn och hundar eller katter som springer dagligdags på vardagsrumsgolvet kommer det snart att vara fullt med sprickor, rispor och kanske ett och annat hack i golvet.

Heltäckningsmatta skonar det

Vill man skona golvet kan man välja en matta som tar emot de värsta dunsarna, märken från klor, eller leksaker. Varför inte skaffa en heltäckningsmatta med lång rugg? Det blir en härlig matta i vardagsrummet som gör att man kan sitta på golvet, om inte sofforna och fåtöljerna räcker till för alla som kanske vill vistas där.

I hallen passar en hallmatta bäst

Har man ett vackert trägolv i hallen kanske man vill skona det från grusiga skor och stövlar som är våta. Då kan man passa på att skaffa sig en matta i entrén som har gummi i underlaget och något material som lätt suger i sig vätska och dylikt. En sådan matta bör vara lätt att tvätta, och då är det bäst att inte välja en i ull eller bomull. Då är det bättre med en matta till exempel i polyester.

Samma är det med köket

Även i köket är det bäst med en matta som lätt drar i sig vätska men med ett underlag i gummi eller plast som skyddar golvet. Även här är det viktigt att man lätt kan tvätta av mattan, då det kan råka ut för en del spill och fläckar. Särskilt om man har småbarn kan de lätt tappa och spilla mat och bestick med mat på golvet.

Badrumsgolvet bör ha mjuk matta

På badrumsgolvet passar det bäst att ha en matta med lång rugg. Har man till exempel ett golv lagt i klinker är det skönt att känna en mjuk matta under sina fötter när man kliver ur badkaret eller duschen. Har man dessutom golvvärme, behöver man inte vara rädd att mattan blir sur av vatten eller fukt.