Använd markiser som vindskydd

Använd markiser som vindskydd

1 maj, 2019 Redaktion 0

Visste du att man kan använda markiser på annat sätt än bara som skuggning för fönster? Numera kan du använda markiser och rulla ut dem på samma sätt som du är van vid, för skuggning ovanför fönster, men i stället för att rulla ut dem för fönster upptill, kan man montera fast dem så att du kan rulla ut dem i sidledes. På så sätt kan du rulla ut markiserna och få lä om du till exempel sitter utomhus och det blåser kallt. Får du då lä där du sitter kanske du får varmare och skönare utomhus.

Markisen erbjuder mindre ett vindskydd

Om du har en markis som du kan rulla ut och in igen när du inte behöver den, får du ett mobilt vindskydd. I stället för att skaffa dig ett stort vindskydd som de vanligaste vindskydden är, behöver du inte ställa bort vindskyddet. Du rullar bara enkelt och lätt in vindskyddet. Det är ju så vi har det i Sverige – vi har väder och vind som vi inte kan lita på. Det är ljust och härligt den ena minuten sedan är det mörkt och regnigt den andra. Särskilt under menade som april, därav ”aprilskämt” som vi har vant oss vid. Varför inte bara skämta bort vädret som lurar oss hela tiden?

Besök en markisbutik

Bor du i Tyresö, sydost om Stockholm? Behöver du hitta till en markisaffär där? Varför inte välja en markisbutik som har ett stort sortiment? Då har du många markiser att välja mellan, i olika färger och mönster och med olika funktioner. Det vill säga, antingen som skydd för fönster eller som vindskydd på altan eller balkong. Om du inte har erfarenhet av markiser som vindskydd är det bäst att besöka en markisaffär där du kan se själv hur markiser som vindskydd fungerar och hur det kan se ut. Här kan du läsa mer om en leverantör av markiser.