Markiser som skyddar mot vårstrålarna

Markiser som skyddar mot vårstrålarna

29 mars, 2019 Redaktion 0

Nu när vårsolen börjar titta fram kommer tankarna på hur man kan skydda fönster och inomhusklimat på bästa sätt. Här finns det olika alternativ som man kan välja för att skydda inomhusluften och för att skydda sig själv och alla som bor i bostaden. Persienner, gardiner och markiser bidrar också till utseendet och förbättrar ofta utseendet på våra fönster.

Persienner

Det finns numera så många och fina persienner som verkligen bidrar till en snygg inredning, om du vill det. Här rör vi oss bortom de fula och ljusgrå persienner som de flesta associerar till persienner och som alltid installerades i höghus från 1950-1970-tals husen. Numera har vi persienner av trä och snygga tyger som kommer i så gott som alla tänkbara färger och mönster och bidrar till ett snyggt ljussken i din bostad. Du kan välja mellan persienner som monteras på skenor och som täcker endast en del av fönstret, eller hela, om du så vill.

Gardiner

Att ha gardiner för fönster är det allra vanligaste sättet att skydda oss mot solstrålarna som letar sig in. Och de är ju välkomna, efter en lång och mörk vinter. Gardiner avgör också utseendet på din inredning och kan skydda mot kylan som kanske letar sig in genom fönster. Just nu är det otroligt inne med tjocka och långa gardiner. Välj gärna några som går i nyans med inredningen eller som gör en effektfull kontrast till den.

Markiser

Markiser för fönster är sedan steget längre eftersom de även påverkar utseendet på fasaden och förfinar den på många sätt. Här kan du välja mellan olika slags markiser som gör fasaden snygg. Breda och stora markiser, eller mindre korgmarkiser som skyddar även när solen står lågt som den gör nu på våren. Du kan även välja markiser till altare eller terass, eller varför inte på din balkong? Med en sådan förlänger du utevistelsen på balkongen om du kombinerar med infraröd värme. Det blir mysigt och snyggt. Läs mer om vad du kan välja på: http://www.markis-stockholm.nu.