Dags för markiser i Stockholm?

Dags för markiser i Stockholm?

3 augusti, 2019 Redaktion 0

Du vet väl om att det finns en hel uppsjö av olika slags solskydd som man kan skaffa sig? Vad som passar bäst i den egna bostaden är ju vad man själv tycker om och gillar. Här tar vi upp vad som finns och vilka för- och nackdelar de har.

Persienner

Det finns så många och fina persienner som finns i vilken färg man bara vill ha, och som skyddar fönster mot en stark sol. De finns i mönster som barnen kanske gillar mer än bara enfärgade persienner. En persienn har den fördelen att man inte behöver dra upp den för att kunna titta ut genom fönstret, som en rullgardin. Den kan man bara ha upp eller nere och när den är nere ser man inte ut genom fönstret alls. En persienn kan man vinkla så att man ändå kan se ut.

Jalusier

Jalusier är som ett mellanting mellan en rullgardin och en persienn, men är i regel snyggare än persienner. Numera finns det jalusier som man lägger på en skena som gör att den täcker bara över- eller nederdelen av fönstret, eller till och med mitt på fönstret, om man så vill. Jalusier är oftast tillverkad i vackert tyg eller i bambu. Oftast har man jalusier i något tyg som klär fönstret. Nackdelen är väl den att det kan vara lite krångligt att manövrera, särskilt som den inte har någon fjäder som rullgardinerna kan ha.

Markiser

Markiser är det kompletta solskyddet. Den skyddar hela fönstret från att värmas upp av solen. En markis kan också användas på så många sätt. Antingen är den över fönster, eller så kan man ha en markis över en altan eller balkong och bildar då tak över altanen eller balkongen. Sedan kan man även ha en takmarkis över en pergola ute i trädgården. På så sätt bildar pergolan tillsammans med markisen en skuggig plats som man kan umgås och vistas under. Om markisen är över altanen eller balkongen bildar den ett tak som skyddar inte bara mot solen utan även mot regn och vind. Man kan även använda en sidomarkis som vindskydd på balkongen eller altanen.

Behöver du markiser i Stockholm?

Om du behöver skaffa dig markiser i Stockholm kan du alltid pröva att googla ”markis Stockholm” för att få några adresser till handlar som erbjuder markiser i Stockholm. Då är det bara att besöka dem och kolla in solskydd på egen hand, eller klicka på denna länk för mer information om markiser i Stockholm: https://www.markisstockholm.nu.

.