Så kan persienner vara del i inredningen

Så kan persienner vara del i inredningen

19 augusti, 2019 Redaktion 0

När man ska inreda ett hem, kan man med fördel göra alla funktioner till en del av inredningen. Det gäller ju alla vitvaror, som kyl, frys och tvätt- och diskmaskiner och köksfläkt. Men även andra delar av olika viktiga funktioner som fönster och solskydd. Man kan ju endast använda gardiner som solskydd, om man vill det. De kan då vara mer eller mindre täta för att hålla solen borta och påverka inomhusmiljön för mycket.

Färg

Det främsta man oftast tänker på när det kommer till solskydd, är oftast färgen. Den är ju väldigt viktig, men även materialet är viktigt och påverkar färgen. När det kommer till solskydd, påverkar materialval utseendet mycket. Om vi tar som exempel persienner, kan man välja antingen plast, aluminium eller träpersienner. Alla dessa materialval kan man få i de flesta färger. När det kommer till träpersienner finns det endast träfärg eller vitmålade träpersienner, men när det gäller aluminium finns det endast ljusgrå. Men plastpersienner kan man få i nästan vilken färg – och mönster som helst.

Form

Formen på persiennerna är också viktig. De bör ju anpassas till fönstrets storlek för att de ska bli ultimata, både när det kommer till funktion och utseende. Det är ju inte snyggt med varken för stora, eller för små persienner. Har man fönster som går från golv till tak, är horisontella persienner det snyggaste och mest effektiva persienner. Dem kan du anpassa så att de täcker fönster mer eller mindre. Oftast är de av tyg då det krävs så stora persienner. Här kan du läsa mer om persienner i Stockholm på: https://www.persiennstockholm.nu.