Miljövänligt slipa om golvet

Miljövänligt slipa om golvet

25 juli, 2019 Redaktion 0

Det är mycket nu på tapeten när det kommer till att rädda miljön. Greta står varje fredag vid riksdagshuset, och hon är inte längre ensam som demonstrerar för att rädda planeten. Hon har fått med sig tusen och åter tusen överhälla världen som demonstrerar precis som hon för att vi alla ska rädda vår fina planet. Det är säkert detta som vi alla behöver; en ung tjej som väcker oss alla ur vår farliga slummer. Vi behöver alla ändra på vår livsstil och våra val. Ett bra motto som man kan leva efter, är att återanvända och återvinna alltmer. Så också när det kommer till inredning och bygg.

Detta kan man göra

Renoverar man tak kan man återanvända materialet. Till exempel tegelpannor håller i (nästan) evighet, om de inte utsätts för yttre våld. På samma sätt är det med betong. Den går ju aldrig sönder – titta på Colosseum i Rom eller antikens tempel i Aten – därför är det en bra början att börja använda de materialen när man lägger tak, bygger väggar och golv. Betongen håller mycket länge. På samma sätt är det med både fönster och fasad. Istället för att köpa nytt kan man restaurera, renovera på så sätt förnya det material som man redan har. Vi lär behöva tänka mer långsiktigt när det kommer till all inredning som vi har i våra hem.

Anlita golvslipare i Göteborg

Visste du m att man kan slipa om nästan alla slags golv? Stengolv, linoleumgolv, trägolv lagt med tiljor, parkett, klickgolv och laminat går alla att slipa om. Väljer man en golvslipning till exempel i Göteborg får man ett nästan nytt golv genom att man tar fram en ny yta på golvet. Därför måste man göra en noggrann efterbehandling, med hårdvax, olja eller lack, som gör att ytan håller sig under längre tid och blir motståndskraftig mot slag, rispor och jack.