Glasräcke skapar rymd

Glasräcke skapar rymd

12 juni, 2019 Redaktion 0

Vill man inreda på ett stilsäkert och trendigt sätt är glasräcken till trappor bland det bästa alternativet. Glasräcken är nämligen helt ljusgenomsläppliga, och stänger inte in utsikten, rymden eller insynen. Det ger ingen isolerande känsla utan bevarar känslan av rymd i rummet. Det är inte så konstigt om glas är bland det mest populära materialet som man använder just nu. Kanske det blir det typiska material som vi använder under hela 2000-talet?

Glas bland det mest använda materialet

Glas har seglat upp som ett av de mer använda materialen som vi gärna använder. Det har blivit det sedan vi har hittat sätt att göra glaset mer eller mindre okrossbart. Utan tekniken att kunna göra glaset okrossbart hade det varit rent av omöjligt att hitta så många användningsområden. Laminat som en skyddande hinna på glaset har gjort det mer eller mindre okrossbart. Hade det inte varit det hade man fått sopa upp glassplitter dagarna i ända och skaffa nya fönster, nya glasfasader och glasdörrar. Nu behövs inte det. Istället har vi fått höga, stiliga byggnader som till exempel världens högsta hotellbyggnad som har glasfasad i Dubai, Saudi Arabien.

I Sverige använder vi glas till räcken

I Sverige använder vi gärna glas till balkong- och altanräcken, då räcken av glas släpper igenom ljuset, utsikten och bevarar rymden. Vi behöver inte förflyttas oss för att kunna njuta av utsikten. Den bevaras genom att räcket släpper igenom hela utsikten. Det är förmodligen därför som vi ser så många glasräcken på våra moderna byggnader. Här kan du läsa mer.