Så kan gallergrindar öka säkerheten hemma

Så kan gallergrindar öka säkerheten hemma

18 mars, 2019 Redaktion 0

Du har säkert läst en hel del nyheter om inbrottstjuvar i olika medier. Det är oftast välbärgade villaområden och radhusområden som drabbas värst. Och det är dessutom oftast mitt på dagarna som inbrotten sker. Det är då som inbrottstjuvarna räknar med att få arbeta ostört. Har man till exempel en altandörr, eller även en vanlig entrédörr som är ganska svag, räcker det med några sekunder så är tjuvarna inne i bostaden. Har man i stället sett till att installera en gallergrind till altanen eller som innerdörr i entrén då tar det hela dagen innan de kan ta sig in.

Gallergrindar förhindrar inbrott

Det enklaste sättet som en tjuv tar sig in är genom att söndra ett fönster i närheten av dörren. Sedan stoppar de in en hand och vrider upp låset till dörren. En gallergrind kan man inte öppna utan nyckel. Så även om en tjuv skulle söndra fönstret kan hon, eller han inte ta sig in genom en olåst gallergrind. En gallergrind är tillverkad i stål och järn. Det enda som är känsligt är låset, men om gallergrindar med cylinderlås är så gott som omöjliga att bryta upp. Det går inte att få upp gallergrinden utan nyckel.

Skaffa gallergrind från säkerhetsföretag

Varför inte skaffa gallergrind från ett företag som arbetar med säkerhet? De säkra gallergrindarna tillverkas av ett företag som är experter på allt som rör säkerhet, inbrott och skydd. De har ett stort sortiment av gallergrindar, som både är vackra och säkra. De skyddar och förhindrar tjuvarna att ta sig in för att stjäla och förstöra. Känner du inte till något säkerhetsföretag som levererar gallergrindar? Varför inte googla ”gallergrindar Stockholm”, eller en annan ort, där du bor, efter ”gallergrindar”. Då får du flera förslags av Google som leder dig till någon som kan leverera gallergrindar för din bostad.

Gallergrindar sänker premien

Riktigt säkra gallergrindar hjälper dessutom till att sänka hemförsäkringspremien. Försäkringsbolagen räknar med att gallergrindar är så pass säkra att de så gott som garanterar att bostaden inte får inbrott, vilket har lett till att de sänker premierna för bostäder med gallergrindar. Så, skaffar du gallergrindar till din bostad kan du passa på att sänka premierna till din hemförsäkring.