När du behöver annan färg i rummet

När du behöver annan färg i rummet

26 februari, 2019 Redaktion 0

Har du hittat vårens trendiga färger i inredning? Året 2019 kallas för färgernas år, vilket bara är en fortsättning på de färger som var trendiga även under förra året. Det började ju med färger i grönt, blått och framför allt i rosa redan under 2018. I år ser vi att möblerna har följt efter i färgerna. Dessutom ser vi fler möbler med annan form än förut. I år ser vi alltfler möbler i bulliga och mjuka former.

Lekfulla former och mönster

Inredning ska vi tydligen inte ta på så stort allvar. Det kommer en hel del lekfulla former både på prydnadssaker och i inredningarna. Vi ser lekfulla mönster på tapeter, eller vad sägs om rosa flamingos, gröna kaktusar eller små söta apor längs väggarna? Möblerna är mer vadderade än förut, liksom mattorna med längre och tjockare lugg.

90-talet är tillbaka i inredning

Vi ser också att 90-talet är tillbaka i inredning, med svampmålade väggar, rökiga glas och blanka ytor. En vårlik trend är pastellfärgerna i ljusgult och ljusrosa. Så har du tröttnat på dina väggar är det dags att ta fram svampen och måla väggarna med den. Det är även inne med både färg och mönster utefter väggarna. Vill man inte ha tapeter på alla väggar kan man välja en fondtapet och diskreta färger på resten av väggarna.

Välj proffsiga målare till renovering

Det är viktigt att välja proffsiga målade till renoveringen den dag som du önskar få nya färger i dina rum. När det kommer till hantverkare ser vi stor skillnad på hantverkare och hantverkare. Även om man skulle önska det, är inte alla lika noggranna när det kommer till hantverket. Därför är det viktigt att ta reda på så mycket som du bara kan när du väljer vilken firma som du ska anlita.

Allt börjar med ett kostnadsfritt besök

Om du väljer en seriös hantverkare, bör de erbjuda ett kostnadsfritt besök innan de ger dig en offert. På så sätt får de en uppfattning om hur stora rum du har, hur omfattande arbetet kommer att bli och vad som är rimligt när de erbjuder offert. När de sedan arbetar med renoveringen bör de kunna erbjuda garantier på sitt arbete. När de sedan är färdiga bör du vara nöjd med arbetet, annars ska de göra om det tills du, som kund är nöjd. Läs mer här.