När du vill ha nya skåp till lägre pris

När du vill ha nya skåp till lägre pris

16 februari, 2019 Redaktion 0

Är du trött på dina gamla färger i köket? Kanske de kändes rätt när du renoverade senast, men man tröttnar lätt på gamla färger. Särskilt när vårsolen börjar titta fram, ser man färgerna på nytt sätt. Det är varken särskilt ekonomiskt eller miljövänligt att riva ut och köpa en helt ny köksinredning. Då är det bättre att måla om de köksskåp som du redan har. Det är både mer miljövänligt och kostar mindre. Så här gör du.

Skaffa en färgspruta

Du behöver en färgspruta som du kan använda för dina köksskåp. Sedan behöver du ordentliga skyddskläder så att du inte får målarfärgen på dig, det är ganska onödigt. Du bör även skaffa ett ordentligt munskydd, sådant som professionella målare har. Beroende på vilken lackfärg som du använder, kommer du att behöva ett mer eller mindre avancerat munskydd, och kanske till och med andningsskydd.

Bearbeta underlaget först

Först måste du bearbeta underlaget; skrapa bort all färg. När all färg är borta bör du slipa den så att ytan är jämn och fin. Det är mycket viktigt då ytan kommer att bli exponerad när sedan färgen är ny på köksskåpen. När sedan målarfärgen blir äldre, kommer underlaget att bli ännu mer synligt, då kommer du att ångra dig att inte underlaget är bättre.

…eller be proffs lackera

Du kan, om du vill anlita proffsen som gör sprutmålningen och lackeringen åt dig. då vet du att arbetet blir bra. Bara inom Stockholm finns det 1000-tals lackerare, men många är inom bilbranschen och kan sprutmåla bilar bäst. Här gäller det någon som kan sprutmåla inredning. Här kan du läsa mer om en som kan utföra sprutmålning på inredning och lackering i Stockholm.