Sugen på ett intelligent hem?

Sugen på ett intelligent hem?

9 mars, 2019 Redaktion 0

Det finns mer eller mindre intelligenta hem. Allt beror ju förstås på hur man definierar ”intelligent”, i detta fall använder vi begreppet till de system som vi kallar KNX system. Det innebär att man gör hemmet automatiserat så att du som villaägare kan styra tvättmaskinen, diskmaskinen och andra elektriska apparater hemma, från distans. Du kan även styra värme, ventilerna  och  luftkonditioneringen i ditt hem när du till exempel är på semester.

Öppna dörren på distans

Du kan till och med öppna ytterdörren för människor som du vill släppa in till dig. Har du dessutom satt upp en kamera vid ytterdörren kan du öppna dörren för den som står där och bli insläppt, kan vara mycket bra om barnen till exempel, eller någon annan kanske har glömt nycklarna. Är et så att du har bett hantverkare, komma hem till dig och du inte hinner komma hem i tid, förutsatt att du litar på dem, kan du alltid öppna dörren på distans så att de kan komma in och utföra de uppdrag som ni har kommit överens om. 

Stäng av och på apparater hemma på distans

Är du osäker på om du har stängt av spisplattan eller kaffeautomaten hemma? Då kan du alltid stänga av den när du är på jobbet.

Om du behöver en elektriker nära din bostad

Om det visar sig att du behöver en elektriker som arbetar nära ditt hem, och du snabbt vill ha tag i en sådan som kan komma över och arbeta med elen i ditt hus, kan du alltid googla elektriker Solna, om det är där som du bor.

Anlita elektriker nära din bostad

Är det så att du vill få en hemautomation, är det bäst att du anlitar elektriker som är specialister på det. Det är inte riktigt alla elektriker som är duktiga på den automatiken och kan installera det systemet i ett hem. Om du behöver en bättre uppkoppling till internet, till exempel om du har en egen hemmabio, kan det underlätta och göra internet snabbare om du installera fiber hemma hos dig. Det innebär att filmer och bilder kan färdas snabbare hem till dig. Du kommer att se att det blir en stor skillnad att få fiber inkopplat till dig. Särskilt som datorn och TV-skärmarna är så sammankopplade som de är idag, med smarta TV-apparater.

I princip kan du göra allt det som du gjorde förut på datorn numera på din TV-skärm. Fortsätt läsa här om du vill läsa mer om elektriker i Solna på: http://www.elektrikersolna.net.